Wednesday, May 11, 2011

Átállási időszak

Meg mindig hulla vagyok delelott, ejjel 3- 4 -ig nem tudok aludni az idoeltolodas miatt. Igyekszem koran kelni, de nem birok. Ha mar itt van a medence uszassal, napon fekvessel probalom kipihenni magam. Amiert ugye mindenki nagyon tud sajnalni gondolom! :)


 Es mindez a teton

Kis kokusz palma a teton a medence partjan

Tegnap este setalgattunk a kornyeken, ami eleg faraszto ebben a melegben. A paratartalom is eleg magas. A belvaros plazak halmazabol all, szinte nincs is mas csak plaza..plaza..plaza...hotel...plaza.. Igazabol ertheto, mert kinek van kedve ebben az idojarasban az utcan setalni. A homerseklet egesz evben mindig ugyanannyi 26-32 fok. Hol tobb az eso, hol kevesebb. Nem biztos, hogy ez a jo, mert meg akar Dubaiban is vannak evszakok, a teli kellemes, es a nyari elviselhetetlen valtakozik. Itt viszont mindig ugyanez.

 Valahol  ott kozepen van az ablakunk 

 Ejszaka a varosban

Az egyik plaza
Ejszakai kilatas a haloszobabol

Az epuletunk aljaban a 10 emeletes plaza + mozi + vidampark hullamvasuttal! 

A helyi gyartmanyu autok adjak a taxik nagyreszet. Protonnak hivjak vagy minek, az emblemaja a malaj cimer. Jah, itt a masik oldalon vezetnek, amit eleg nehez megszokni.

A motor kozkedvelt eszkoz

A helyi favorit gyumolcs, a Durian. A belsejeban levo masszat kell megenni. Eleg budos, de legalabb annyira finom! Mindenfele formaban lehet kapni, frissen, edessegkent, szaritva, feldolgozva stb...majd viszunk haza belole.

Talaltam itthon a hutoben is

Aztan meg volt a szekrenyben szaritott alga is, ami nagyon finom! elropogtatva, vagy levesbe aztatva is jo! meg ilyet is kell vinni!

Szaritott mango

Szaritott banan, de a mini fajtabol. Van legalabb 50 fele banan, mi otthon csak egy fajtat ismerunk. Itt ugy van, mint otthon az alma, abbol is van sokfele, es mind mas egy egy kicsit.

Feketere porkolt tokmag a filmnezesekhez

Kristalycukor, meretes kristalyokkal!

A kornyeken legelterjedtebb sorfajta

A kedvenc, friss/nyers kokuszdio szivoszallal, a boltban mar leszedik a zold hejjat, es  a tetejet is elvekonyitjak, hogy a szivoszalat csak bele kelljen nyomni.





No comments:

Post a Comment