Tuesday, May 24, 2011

Genting Highlands


A varostol egy oranyi autoutra van ez a 2000 meteres tengerszint feletti magassagban levo szorakoztato kozpont. A levego lenyegesen huvosebb, neha egy pulover is elkel. Joval a felhok felett jartunk, ami szerencses esetben alattunk van. Most epp nem voltunk szerencsesek, mert nyakig benne voltunk, szo szerint.


Az ut egy eleg kanyargos szerpentinen visz fel, ami gyakorlatilag egy autopalya. 60 - 80-nal tobbel nem lehet menni a kanyarok miatt. Az autok megszenvedik ezt a hirtelen magassagkulonbseget. KL tengerszinttol szamitva 30 meteren van, az uticel pedig 1800 meteren.


Eloszor egy a hegy odalaban levo kinai templomba latogattunk el, a Chin Swee barlang templomba. Mint minden ez is az uzletrol szol, van egy 8 emeletes hotel, ami a tempom resze, hogy a hithu es eleg gazdag kinaiak tudjanak hol lelki bekere lelni ket masszazs es a napi 5 etkezes kozott.


Mikor megerketunk kinyilt az eg, elszabadultak a napsugarak, vagy 5 percre, aztan ezzel ennyi is volt arra  a napra. Megjottek a felhok, eleredt az eso, ami kisebb nagyobb szunetekkel egesz nap kitartott.

Rakattantamm erre a miniatur effektre :)


Jo kinai gyakorlat szerint 3 fustolot gyujtottam, 3 szor meg is raztam oket, mielott az oltarra helyeztem, de ez sem segitett, hogy jo ido legyen aznapra

Mire a lentrol felertunk ide a liftel, mar ez fogadott bennunket.

Esik

Jokivansag tablacskak

A sziklatemplom

A "jel" mindehol ott van

Lepcsok az esoben

A mosolygo Buddha

A templom amugy erdekes, de nem lesz a kedvenc helyem. Napsutesben biztosan mas.

A templom utan lejebb felmentunk a hegy tetejen levo orias szorakoztato komplexumba, ahol kaszinok, hotelek, vidamparkok vannak. Eleg giccsparades az egesz, es abbol is a kicsit elhanyagolt fajta. A sok feny es csillogas, valamint a tomeg azert kicsit javitott az osszkepen, legalabb valami elet volt benne.

Izlesesen kifestett hotelek

Igazabol amiert idejottunk, az a felvono, amivel utazni akartunk. A hegy tetejet koti ossze egy jopar szaz meterrel lejjebbi kilato ponttal. A kotelpalya 4 kilometeres es elegvaltozatos domborzatu szakaszon halad at. A kabin hol fel, hol lefele hullamzik a dzsungel felett. Nagyon erdekes a novenyzet, 40-60 meteres nyilegyenes fak mindenfele, ahol latszik, ott suru aljnovenyzet fedi a talajt. 

Indulas lefele...de hova is megyunk?

A felhok alatt, kicsit lejjebb mar latszott valami

Az also allomas

Magasan a fak felett 

A vidampark reszbe nem mentunk be, nem tunt tul erdekesnek, bent egy kicsit azert elveztuk a jatektermet mielott vissza indultunk teljesen kifaradva a magassagkulonbseg okozta oxigen hianytol...legalabbis ez volt a kifogas a totalis bepunnyadasra :)

Gyerek meretu gepek...amig apuci bent szorja a penzt, addig a gyerek se unatkozzon!

A vidampark nem volt valami meggyozo

A szabadsag remiszto kepmasa

A varosba visszaerve aztan leszakadt az eg ismet. azonnal folyokka alakultak a csatornak, az autopalyakon fel meteres viz itt-ott, mindenhonnan omlott A kornyezo epuletek tetejere csapkodtak a villamok. Ez persze senkit nem zavart, a forgalom 120-rol lelassult 100-ra. Ami eleg furcsa volt, mivel az ablaktolo hiaba ment maximumon, alig lehetett valamit latni, de ez itt mindennapos a helyiek szerint, szoval nem zavartatjak magukat.

...ebbol eleg volt

---

No comments:

Post a Comment