Wednesday, June 1, 2011

Phuket, Thailand


Turistavizummal csak korlatozott ideig lehet az Malajziaban maradni, igy neha muszaj elmenni kulfoldre. Kellemes uticelnak tunt a szomszedsag, Thaifold! Par napot terveztunk csak, akkor tehat irany egy igazi turista hely Phuket. Amit a nagykonyv szerint Phuketben csinalni kell: Tuk-Tuk taxival utazni, motort berelni, megnezni a naplementet, hajozni a tengeren a sziklak kozott, jokat enni, elvezni a masszazst es az ejszakat.


Akkor vegyuk sorjaban:

Kicsit keson erkeztunk, mert nem figyeltem a repulojegy foglalasakor igy a delutani gepre sikerult jegyet vennem. Az ut nincs masfel ora. Az Air Malaysiat valasztottuk, ami eleg jo legitarsasag, marmint ami a szervizt illeti, sajnos a gepek eleg regiek. Erkezes utan kerestunk egy taxit. A fuvarok eleg lehuzosnak tuntek, igy inkabb egy minibuszt valasztottunk. Jo thai szokas szerint a taxi indulas utan egybol megall egy turistakozpontban, ahol mindent el akarnak adni azonnal, megkopasztva az ide utazot. Minket ez nem erdekelt, kivartuk mig a sofor kenyelmesen megvacsorazik bent, amig mi varunk a hosegben. Ezutan marcsak fel ora es mar a szallodaban voltunk.

Szeretem, ha a furdoszoba fala uvegbol van

Szeretem ha medence belog a szobaba

A szalloda eleg jonak tunt, mivel most nincs szezon az eredeti ar 1/5-ert megkaptuk ezt a szobat.


A fo szezon november-februar, ezutan mar rossz az ido, ami itt azt jelenti, hogy tul meleg van es hullamos a tenger. Ez igazan nem volt annyira zavaro.

Azonnal csobbanni kellett az utazas utan.

A kornyeken egesz egyedien fogjak fel a villanyoszlop fogalmat.

Phuketen 3 nyelven irnak ki mindent, 3 nyelvuek az etlapok, az informaciok. Az angol es a thai mellett milyen meglepo, orosz a legelterjedtebb.

Hamar kiderult, hogy motor a legolcsobb modja kozlekedesnek. Neha 5-en ulnek egy ilyen kis robogon.

Motorzas

Igaz a tank eleg kicsi, allandoan tolteni kellett, viszont minden zoldsegesnel es boltban lehetett kapni literes uvegben a benzint a motortokba, igy ez nem volt problema.

Felmotoroztunk a nagy Buddha szoborhoz

A hegyrol lefele megalltunk ebedelni.

Itt-ott elefantok szolgaltak a turistakat.

Vigyazzat, elefanik!

Patong Beach

Tuk-tuk taxik

Felmentunk egy masik hegyre is, ahol megtekintetuk az aktualis naplemente eloadast! Igazan szepre sikeredett aznap is. Csinaltam is vagy 50 kepet, azokbol ezt mutatom meg.

Orias pok!

Mindehol kis turista kozpontok ajanlgatjak a kulonfele programokat. Egy egesz napos hajos, kenuzos, kirandulos utat valasztottunk. Off-szezon reven szerencsere nem volt tomeg sehol.

Utban a szigetek fele

Evezos

Vizmosta sziklafalak mindefele

Mangroovek egy belso toban

Barlangbol kifele

Deneverek lognak a barlangokban

Vegighajoztunk 'pandorra' hegyei kozott, itt-ott atvaltottunk kenura, amit meg veznunk sem kellett, hiszen Szandokan leszarmazottja szolgaltatta az eroforrast:)



Barlangokon at jutottunk kis belso tavakhoz.


Egy ido utan atvaltottunk a sziget kozt hasznalatos hosszu csonakra. A motor valami auto motor lehet, a fotengelyre kozvetlenul kapcsolodik a hajocsavar egy iranyvaltoval. Az egesz motort forgatjak a kormanyzashoz. A kipufogo csak egy cso, igy eleg hangos.

Tuning az itt is van! Szerintem keken vilagit ejszaka :)



A muszlim halaszfalu, arusokkal...gyakorlatilag egy mocsarra epult koszos valami, annyira lustak voltak, hogy a bazarsoron meg arulni sem volt kedvuk semmit. Balazs szerint ahelyett hogy mindenfele heveresznek a foldon, legalabb a szemetet osszeszedhetnek.

Allitolag hires ez a szikla, en most hallotttam eloszor rola. James Bond szigetnek hivjak a turistaek, mert egyik regebbi Roger Moore filmben szerepelt. Persze van rendes thai neve is, Ko Tapu

Ismet hajocsere, es mangroove erdok kozott irany a part...

...a majom templom.







Kb. 1000 majom eli boldog eletet itt, a turistak altal halalra etetve

Ekkor mar hulla faradtan, szetizzadva, budosen mar csak a hotlbe akartunk vissza terni.


Air Malaysia felszallas elotti biztonsagi bemutato, hogy kell hasznalni a legzokeszuleket


---

No comments:

Post a Comment