Tuesday, June 7, 2011

Cameron Highlands


Kuala Lumpurtol 3 oranyi autozasra van Cameron Highland, ami leginkabb a tea ultetvenyeirol hires. Tenger szint felett 1500 meteres magassagban mar sokkal kellemesebb az ido. Sut a nap, 28-30 fok, de egyaltalan nem paras. Tokeletes! 
A tea mellett vannak itt eper es kaktusz farmok is, meheszetek, es egyeb zoldseg ultetvenyek. Pentek delutan indultunk, gondolvan estere ott vagyunk es kellemesen toltjuk az idot. Ehelyett 3 ora a dugoban az utopalyan, majd egy benzinkuton fel ora, mert elromlott a rendszer, igy nem tudtak benzint kiadni..(SHELL), majd a kut kijaratanal egy idiota nekiment egy kamionnak, igy nem tudtunk kimenni...isteni volt. 
Az autopalyat elhagyva meg 60 kilometer volt hatra fel a hegyre 1300 meter szintkulonbseggel, ami 2 oraig tartott. Az ut annyira merdek es kanyargos volt, hogy nem lehetett gyorsabban menni. Ejszaka raadasul eleg felelmetes is volt bevenni azt a kb 2-300 hajtukanyart ami felvitt a hegyre. Dino, a soforunk izomlazat kapott a kormanyzastol:)

Egy vendeghazba foglaltunk szallast, ahonnan fel orankent hivogattak, hogy hol vagyunk mar. A szallas amugy egy nagyon szimpatikus vendeghaz volt, igaz kozos WC es zuhanyzos, de a celnak megfelelt. Tiszta es olcso volt, tele hatizsakos nyugati utazoval. A kerthelyisegben volt az etterem, ahol fillerekert kaptunk boseges reggelit.

Father's Guest House

Reggeli kozben igenybe vettuk a napenergiat!

Bevettuk magunkat a dzsungelbe egy 3 oras turara. Itt nincsenek turista jelzesek, neha eleg korulmenyes volt az utat megtalalni. Egy nagyobbacska gyikon kivul semmi mas allatot nem lattunk, igy egy igazi malaj tigrist sem.

Az osveny amugy jarhato volt, na jo neha nem, de azert tultettuk magunkat rajta.

Moha...

...es pafrany

Itt-ott volt egy lezart osveny

orias fa

Utelagazodas

Tisztas

Elerkeztunk egy benszulott malaj faluhoz

Onnan mar nem volt messze az egyik uticel, az eperfarm!!!

eperjegkrem, eper fagyi, friss ezer, szaritott eper, minden eper!

Vissza taxiztunk a szallasra, mert mar nem birtunk tobbet gyalogolni. Gyors zuhany utan elindultunk a kornyeket jellemzoen betolto tea ultetvenyeket megnezni.

Szoval igy nez ki egy tea fold. Derekig ero dus bokrok. A friss vilagoszold leveleket vagjak le reggelente. Abbol lesz a tea.

A tea ultetvenyes turistas foto sem hianyozhat, harmonizalva a hatter domboldalanak lejtos vonalaival.



latkep

Ez mar egy masik ultetveny, kicsit tavolabb a fouttol

Ide felmaszva mar ki volt a 2/3 ad csapat :)

Kicsit beborult az ido sajnos

A csucson egy toronynal

Megkostoltam, gyersen is van egy kicsi tea ize:)

latkep

tea tea tea

jo lehetne itt bujocskazni

tea tea tea

A legelterjedtebb jarmu errefele...meg is ertem miert

-----









No comments:

Post a Comment