Tuesday, June 28, 2011

Lepke Park


A malaj parlament melletti hatalmas parkban talalhato a lepke park, a mar multkor emlitett madar park es egyeb botanikus kertek mellett. Kozel 100 fajta kulonbozo pillangoval, amit azert nem tapasztaltunk, habar igaz egy kis szinelteres mar masik fajtat jelent. Kb. 6000-es egyedszammal, ami szinten soknak tunik a latottakhoz kepest, de nem elkepzelhetetlen. Tomegek megbecsuleset mar tobbszor es sokan megprobaltak, altalaban sikertelenul:)


Szoval a park egy madarparkhoz hasonloan haloval fedett szabad terulet. Parszor korbesetalva egyre tobb pillangot lathatunk, mivel eloszor meg az ember fel sem fogja, hogy mit keressen, ha eppen nem repul vele szembe semmi. Tobbnyire eleg nagy lepkeket latni. A tobbseguk szarnya fekete, kisebb szines foltokkal, de vannak azert rikito szinu peldanyok is.

Esos ido volt, de azrt kisutott a nap neha. Erdekes, hogy esoben is repkedtek, utana viszont levelek aljan szaritkoztak.
Van egy kis kelteto szekreny is, ahol kolunbozo stadiumban levo babokat lathatunk, van ami eppen ott kel ki  a latogatok szeme elott. Mikor par lepke mar megszuletett, kiengedik oket.

A halottakat meg osszegyujtogetik

Cukros vizzel locsolt viragokra jonnek a fotozashoz

Eso utani kergetozes

Poz

Kozelrol

Ananaszos eteto

Virag eso utan

Cseppek

Szaritkozik

Megpihent

Van egy kisebb tarlat is preparalt lepkekbol, es rovarokbol, valamint par terraium az erdekesebb rovarokbol, skorpiokbol.

Meretek

Ez benezne egy kocsiablakon


Van par bogar a vilag mas tajairol is

Levelnek alcazott bekak

Botsaska

Pokocskak

A parkhoz tartozo ajandekboltban aztan jol be is lehet vasarolni bogaras es lepkes mindefelebol, vagy gyonyoru szines bekeretezett preparalt pillangobol. Amibol be is vasaroltunk.

---

2 comments:

  1. mi a neve a kipreparált állatnak az első képen ?
    ilye dögök repkednek a szabadban ? :D

    ReplyDelete
  2. Eurycnema goliath a neve. Lehet nem fognam meg :)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Eurycnema_goliath

    http://www.flickr.com/photos/centralaustralia/2180833766/

    ReplyDelete